Охранителни ролетки, сигурност за вашето имущество
Охранителни ролетки, сигурност за вашето имущество

Полезно13 сеп. 2020

Както професионалните охранители внушават уважение и респект със своя външен вид, пазейки входа на заведение или частен дом, по същия начин пазят и респектират охранителните ролетки – неизменна част от  магазини и бутици. Охранителните ролетки имат всичките необходими характеристики на перфектния пазач и имат безупречна репутация в сферата на търговията. Те по нищо не отстъпват на други съвременни антивандални средства за защита на помещенията – охранителните ролетки се използват за обезопасяване на банки и офиси.

В близко минало, изборът за средства на защита от вандализъм и кражба бе доста ограничен: система за сигнализация и видеонаблюдение, при това не за всеки достъпни, тъй като са скъпи и почти невидими за злоумишлениците. От времето на соца в “наследство“, остана стационарната метална решетка, която има неестетически външен вид и най-вече е… неподвижна! Тя не може да се вдигне или да се спусне при необходимост, а има случаи, в които тези две функции са от жизнена необходимост, та нали прозорците понякога се използват за авариен изход при евакуация от сградата. Именно затова, подвижността на решетка е от важна необходимост, а охранителните ролетки имат неоспоримо предимство пред стационарните решетки.

Охранителните ролети са изключително лесни за управление. В зависимост от обекта,  на който ще се монтират, може да се избере най-подходящия модел. За по-малки обекти най-удачни са ролетките с ръчно управление. За големи обекти, «АЛУТЕХ» предлага електронно управление. Само едно натискане на бутона и съвременната “интелектуална“ автоматика, ще задейства една или дори няколко ролетни решетки едновременно, независимо дали е  цял етаж или на цялата сграда.

За надеждността на охранителните ролетки говорят неоспоримите факти.

1.Охранителните ролети се произвеждат от екструдирани алуминиеви профили които имат по-голяма дебелина от стандартните профили. Поръчвайки изделието Вие имате възможност самостоятелно да изберете степента на надеждност на охранителната решетка.

2.Охранителната решетка може допълнително да се подсили, като се добави укрепителен профил към конструкцията й. Този похват често се използва в производството на ролети от по-голяма площ, като витрина на магазин например. По този начин на ролетното платно се придава допълнителна здравина. Освен това, към основните компоненти на охранителните ролетки се добавят специални детайли и устройства за защита срещу инцидентно задвижване.

И накрая, не маловажно качество – антикорозийните свойства, които осигуряват на профилите анодизирано покритие, което може да бъде от различен цвят, например – сребърен, бронзов или шампанско. Всичките изброени предимства са убедителни аргументи в полза на ролетните решетки за по-специални обекти, като офиси на застрахователни агенции, аптеки, търговски обекти, кафенета, ресторанти, банки и офиси.

Изпълнявайки главната функция да пазят, охранителните ролетки дълго време запазват своя първоначален външен вид, без значение от силата на слънцето, мощността на дъждовете и снеговалежите. Те са издържливи на всякакви атмосферни влияния, тъй като произвежда от алуминий. В света съществуват малко такива материали като алуминия, който има лекота, гъвкавост, екологическа чистота, висока корозийна устойчивост, както и устойчивост на ултравиолетовите лъчи и атмосферни въздействия. Ролетните решетки се произвеждат от алуминий и имат ред технически характеристики, които ги открояват от стоманените конструкции, които са тежки, шумни и тромави.

Охранителните решетки имат призванието не само да пазят, но и да украсяват. Производствената компания предлага различни видове  решетъчни профили, които имат различна ширина между решетъчните профили. Благодарение на това, може да се избират най-подходящи размери спрямо  различните прозоречни, портални и витринни пространства, което позволява даден вид охранителна ролетка хармонично да се съчетава с екстериора на сградата. За същата тази цел служи и цветовото оформление на охранителните ролети. Цветовата гама е достатъчно широка, което гарантира удовлетворение на всеки вкус, дори и този на най-взискателните потребители.  Дали ще избирате цвят на ролетката в съчетание с фасадата или отделните й елементи, или обратното – държите на акцентите върху прозорците и предпочитате благородния бронзов цвят или алено червено – Вашата дизайнерска фантазия не се ограничава. Нещо повече, пред Вас е отворен хоризонтът на експериментите. Чрез игра от  цветове на ламелите, Вие можете да създадете абсолютната  уникалност. Ролетните решетки могат да бъдат от най-различни цветове по избор, благодарение на което, имате пълната възможност да подчертаете индивидуалния стил, например, като използвате фирмените цветове на Вашата компания или фирма. С две думи – охранителната решетка е идеално решение за онези, които ценят комфорта и уюта на работното си място и държат на визията и безопасността на своя офис, магазин и т.н. Избирайки охранителните решетки, Вие получавате качествено и оригинално средство за защита на Вашето движимо и недвижимо имущество!