Какво още да очакваме от стъклопакетите
Какво още да очакваме от стъклопакетите

Полезно23 сеп. 2020

Ремонта на жилището е съпроводен с ред подробности и тънкости, понякога и обстойно вникване в детайлите. Това е необходимо от гледна точка на издръжливостта и функционалността на всеки един материал. При подмяната на прозорците от съществено значение е стъклопакета. За да се ориентирате по-лесно, бързо и за да подберете най-доброто ви предлагаме кратко запознаване с възможностите, функционалността и качеството на стъклопакетите.

На първо място са неговите характеристики, а те са следните:

U е обозначение за коефициента на топлопреминаване, от него зависи какво количество енергия ще се спестява;

SF е индекса за соларния фактор, той показва стойностите на слънчева енергия, които ще преминават през стъклото;

TL е светлинното преминаване, той отразява процентното съотношението между количество светлина и това, което е пропуснато през стъклото;

Селективността е отношението между соларния фактор и светлопропускливостта. Колкото по-висока е нейната стойност, толкова по-малко се влияят от атмосферни условия помещенията.

За идеален стъклопакет се има следната подредба: нисък соларен фактор, ниска U стойност, висока светлопропускливост и висока селективност

Основни видове сред стъклата, използвани за остъкляване на сгради са:

Оцветени стъклата. Те са подходящи за прозорци, врати, витрини, стъклопакети за вътрешно и външно ползване. Широка практика намират и като акцент в интериора на витрини на шкафове, маси, етажерки и други. Предлагат се в разнообразна гама от цветове.

Съществуват стъкла с  изключителни свойствата за термална защита, те задържат голямо количество топлина и пропускат максимално стойности соларна енергия. Изработват се от нискоемисийно стъкло с твърдо покритие, от където идват и отличните му качества.

Гарантирайте си постоянен комфорт във всяко едно помещение от жилището през всеки сезон от годината. За да реализирате тази идея обърнете внимание на следните неща: Термална изолация; Акустична изолация; Соларен и светлинен контрол; Архитектура и декорация; Сигурност и безопасност.
Много добър вариант и широко приложим е четири сезонното стъкло. То е разработено с тенденцията да отговори на изискването за всичко, от което се нуждае уютния дом. То е предназначено за остъкляване на слънчеви стаи. Предлага страхотни опции за контрол на  светлината, като намалява заслепяването, повишава температурата и осигурява комфорт по всяко време на годината.

В какво се състои многообразието на стъклопакетите и какви са техните различия?

Едно от първите неща, които трябва да се следят в избора на стъклопакета е броя камери в тях. Камерата е онова пространство, което заема разстоянието между две стъкла, а колкото повече такива съществуват, толкова по-надеждни стъклопакети сте избрали за вашия уют. Съществуват следните варианти: Еднокамерен има 2 стъкла и пространството между тях; Двукамерен, при него са 3 стъкла и 2 пространства между тях; Трикамерен тук са 4 стъкла и 3 пространства между тях.

Като завършек на изложението ще добавим многофункционалността им.

За да спестите излишно и объркващо размотаване в избор на правилния стъклопакет за вашите нужди е добре да съобразите следните неща: за каква сграда се предвиждат стъклопакетите; климата във вашия район; изложението на стаите (дали са с южно, или северно, или друг тип); средствата, които са според възможностите ви за тази инвестиция и не на последно място знайте, че залагайки на по добрия стъклопакет вие правите икономия и за в бъдеще, по отношение на разходи за отопление или охлаждане на помещенията.