Когато жилището е в солидарност с вас!
Когато жилището е в солидарност с вас!

Полезно23 сеп. 2020

Приятно е, когато някой се грижи за Вас. Още по-приятно е когато грижата поема Вашето… жилище. Звучи нереално, нали? Но това ще бъде абсолютно възможно, ако поставите на прозорците на Вашия дом ролетни щори. Те надеждно ще пазят както жилището, така и семейството Ви. Външните щори ще пазят топлината в жилището през зимата и приятна прохда през лятото. Благодарение на съвременната автоматична система, имате възможност да програмирате ролетните щори и така да придадете интелект на жилището Ви. Те сами ще се вдигат и спускат, в зависимост от ситуацията навън и програмирания от Вас режим в денонощието. По този начин, дори да отсъствате задълго – жилището Ви ще мисли вместо Вас.

Безпрекословно следване на вашите желания

Спомнете си онези моменти, когато гледате любимо предаване, четете интересна книга или работите на компютъра, а силната слънчева светлина пречи. Безумно не Ви се иска да отклонявате вниманието си от това, което правите в момента, за да регулирате потока светлина или температурата в помещението. Днес Вие имате възможност, само с едно натискане на бутона да  задействате автоматичните ролетни щори, които ще се вдигнат за да направят път на светлината и топлината, да влязат в помещението или обратното – да намалят силния поток от слънчеви лъчи, създавайки приятна атмосфера и комфорт. По този начин, силният вятър и студът, ще останат отвън без да нарушават приятната обстановка, а непоносимата жега през лятото също ще бъде възпрепятствана. При всичко това, дори не се налага да отделяте време в отваряне на ролетните щори в едните помещения и да ги затваряте в други. Ролетните щори може да се подчинят изцяло на желанията Ви според ситуацията чрез автоматично задвижване –  с помощта на дистанционно управление можете да затваряте и отваряте всички външни ролетни щори или само една от тях, както и да ги обедините в групи – например външни ролетни щори в северните и южните помещения. Този начин е много удобен за всеки съвременен човек, особено ако в жилището има много прозорци.

И това не е всичко! За ценителите на комфорта е създадена интелектуална система за управление. С помощта на тази система, Вие ще можете да управлявате не само ролетните щори, но и гаражните врати, осветлението и други електроприбори, при това само с едно дистанционно управление! Също така ще можете да програмирате специален режим, когато например няма никой вкъщи – всичките ролетни щори, ще се затварят автоматически, ще угасне осветлението (освен в антрето) и ще се изключат всички електроприбори (освен хладилника). Повече няма да Ви се налага да нервничите цял ден, в опитите да си спомните, дали сте изключили ютията. Само с едно натискане на бутона и домът Ви ще направи всичко вместо Вас. Когато решите да изгледадате любим филм, разполагайки се удобно на дивана с дистанционното в ръка – системата сама ще затвори ролетните щори, ще намали музиката и включи осветлението в зоната около екрана на телевизора.

Грижа за вашия комфорт и безопасност

Ролетните щори снабдени с “интелигентна“ автоматика са способни да осигуряват комфорта и безопасността в дома Ви дори, когато отсътствате от него. Специалните таймери, позволяват да се програмира режима на ролетните щори в зададено време, с удобна за Вас периодичност. Например, когато заминавате в командировка или отпуска, спокойно можете да доверите дома си на ролетните системи. Системата за автоматично управление ще отваря и затваря външните ролетни щори в програмирания режим.  По този начин, от вън ще изглежда, сякаш стопаните са вкъщи и никой няма да посмее да посегне да дома Ви. Освен това, режимът на ролетните щори може да бъде различен в различните дни – удобен за заблуда на недоброжелателите. Стайните растения също ще оценят функцията на автоматичните външни ролетни щори с таймер, тъй като по време на Ваше отсъствие, те ще получават необходимата доза светлина всеки ден.

На прозорците може да се монтира датчик за дъжд и светлина, който светкавично реагира при изменения на влажността и светлината навън. При прекалено силно слънце, датчикът подава сигнал на системата и ролетните щори се затварят до необходимото ниво, по този начин се запазва желаната прохлада в жилището, а зимата ролетните щори самостоятелно ще се отварят през деня, за да влиза топлината на слънцето, а вечер ще се затварят, за да не излиза през прозорците топлината от жилището. При първи признаци на буря, датчикът ще подаде сигнал, в резултат на което, ролетните щори ще се затворят и прозорците ще бъдат защитени от силния вятър и градушката. По което време и да се приберете в своя дом, той ще Ви посрещне с комфорт и уют…

Абсолютна съвместимост с вкусовете ви

Вероятно си мислите, че за монтирането на тази “интелигентна“ система се изисква много време и километри кабел, но нищо подобно! Автоматичната система се поставя лесно и прецизно, като се използва вътрешната електроинсталация на сградата, а радиоуправлението е дистанционно. Благодарение на това, тази “интелигентна“ система може да бъде монтирана дори след като сградата бъде завършена, без да нарушава структурата на вътрешния дизайн. В случай че, се наложи да смените жилището, системата лесно се демонтира и пренася. Миниатюрното дистанционно управление, с помощта на което ще управлявате автоматическите ролетни щори, ще се превърне в необходим компонент за комфорт във Вашия живот, а дистанционното може да носите винаги със себе си.

Външните ролетни щори, снабдени с автоматична система, представляват оптимално съчетание на интелект, простота, красота и европейско качество. Веднъж да програмирате дома си с тази автоматична система и той никога няма да Ви подведе, дори във Ваше отсъствие.