Алуминиеви парапети

Продукти24 сеп. 2020

Парапетите са неизменна част от нашето ежедневие. Те имат важната функция да предпазват, да дават безопасност и сигурност. Освен средство за обезопасяване, парапетите имат естетическа и декоративна функция в интериора и екстериора  на един дом, сграда, фасада на сграда и т. н. Парапетите служат за чудесен завършек на екстериорни и интериорни решения. В последните години алуминиевите парапети са все повече предпочитан вариант в строителството и бързо се популяризират на пазара. Парапети от алуминий безспорно имат много плюсове и това ги прави най-добър избор.

Алуминий като метал има много предимства – той е лек, гъвкав, здрав, не се окислява, търпи корекции при монтиране и демонтиране, не ръждясва и лесно се почиства. Алуминият не гние, както и стъклото. Затова продукти с тяхно съчетание реално могат да надживеят самата сграда. По алуминия никога не остават следи от пръсти. Съвършеният вид на парапети от алуминий, гарантират модерна визия на сградата както отвътре, така и отвън. Съществуват няколко вида алуминиеви парапети :

–           Струнен алуминиев парапетПарапет със струни: вертикални и хоризонтални /броят на струните е избор на клиента/.

–           Спираловиден алуминиев парапет.

–           Алуминиев парапет със стъклен пълнеж.

–           Стъкла различни по цвят, размер и форма – по избор на клиента.

Парапети от алуминий могат да бъдат парапети за стълбище, за тераса, преградни стени, ръкохватки за стени, перила за прозорци и др. С две думи, парапетите от алуминий могат да бъдат такива, каквито Вие изберете. Съществуват много различни решения за проектиране и фиксиране на парапети от световни производители. Тези решения са съобразени с модните интериорни и екстериорни световни тенденции и много помагат на нашите фирми производители да произвеждат без да губят излишно време за изработка, обработка и монтаж.  Алуминиевите парапети лесно могат да бъдат комбинирани с други материали и да бъдат устойчиви на различни метеорологични условия. Алуминиевият парапет  може да се използва вътре или извън сградата, на площадки, стълбища, на извити или с неопределена височина участъци. Може да се комбинира с други модули като ръкохватки например. Тръбите, струните и крепежните материали на парапета могат да бъдат в най-различни цветове. Парапет от алуминий може да бъде и спираловиден, който може да се комбинира не само с други материали, но и с друг тип парапет като триструнен парапет например. Трябва да се има предвид, че алуминиевият парапет се монтира само тогава, когато е положена подовата настилка. Единствената поддръжка на алуминиевите парапети е обикновено почистване. Разбира се не е желателно при почистване да се използват разяждащи препарати и драскащи предмети. Алуминиевите парапети са стилни, устойчиви, красиви и осигуряват безопасност.