Монтаж на PVC прозорци

Полезно23 сеп. 2020

Преди да започне какъвто и да е било монтаж на ПВЦ дограмата трябва да се съобразява с действащите държавни стандарти в тази област, разрешение от населеното място за извършване на ремонтни дейност, мерки за предпазване на минувачи от падащи придмети, също така фирмата извършваща монтажа  трябва да разполагат с необходимите лицензи за извършване на съответните операции. Ние от ФМ Пласт ЕООД разполагаме със всички сертификати и удостоверения от Камерата на строителите в България за извършване на строително монтажни работи.

Чрез монтаж на PVC прозорци от професионалисти си гарантират дълъг живот и надеждна работа на Вашата ПВЦ дограма. Всичко, което трябва да направите е да се подготви обекта  за извършването на монтажа от специалисти. По-специално, ние препоръчваме следните стъпки:

  • покрийте с полиетиленово покритие всякакво оборудване и обзавеждане, за да го предпазите от прах;
  • съберете всякакви килими или други подови настилки;
  • осигурете достъп до прозореца – премахнете всичко което може да попречи на монтажниците по време на монтажа на PVC прозорците.

 

Самия монтаж на PVC дограмата включва следните основни стъпки:

Демонтаж на старите прозорци . Един от най-трудния, интензивн и „мръсни“ етапи в процеса на монтаж на PVC прозорци. Първоначално монтажниците премахват вратите и крилата от пантите, след това с помощта на специалени инструмент извъждат  старата рамка. Много е важно да се запази целостта на отвори на прозореците. В края на краищата това значително улеснява последващия монтаж на новата ПВЦ дограма.

Трябва също да се отбележи, че демонтирането на старите прозорци произвежда много строителен отпадък.

Настройка на новата ПВЦ Дограма . На този етап монтажници на  PVC прозорец поставят рамката на прозореца в отвора, като предварително са поставили подпрозоречната дъска. Инсталирането му е с помощта на подложки от всички старни на прозореца. Прозореца се фиксира внимателно по хоризонталното и вертикалното ниво. След което прозореца е поставян в идеална позиция по периметрите на PVC прозорци се правят отворите за фиксиране,  рамката се фиксира с анкерни болтове, винтове, плочи и др.

Поставяне на стъклопакетите на прозорците и щорите.  Тези процец протича след като ПВЦ дограмата е напълно подсигурена. Стъклопакети се поставят на съответното им пясто и се закопчават със стъклодържател с помощта на гум чук.

Уплътняване на фуги и монтаж на комарници и външни оливници . За уплътняване на фугите между стената и прозореца се исползва полиуретанова пяна за PVC Дограма, ако времето е студено се използва зимна такава издържаща до – 20 градуса. След това се преминава към монтажа на въшните оливници и комарниците

Довършителни работи . При този етап се регулира работата на обкова и други довършителни дейности

След като ПВЦ прозореца бъде монтиран клиента проверява извършената работа и се приминава към подписването на премно-предавател протокол.