Предимства на PVC дограмата

Полезно23 сеп. 2020

PVC дограмата спестява енергия

Рамките на прозорците ви изиграват основна роля що се отнася до топлоизолация и енергоспестяване. В това отношение PVC профилите са по-ефективни от алуминиевите или дървените. Те предоставят по-добра изолация и намаляват сметките ви за отопление.

Сравнително евтина е в съотношение качество-цена

PVC дограмата ви спестява пари в дългосрочен план. Дървените рамки са 20-30% по-скъпи от PVC, а алуминиевите дори повече. Благодарение на високата си ефективност и минималната поддръжка, която изисква, PVC дограмата е най-изгодният вариант и ще ви служи поне 50 години.

Лесна за поддържане

Висококачествените PVC прозорци са изключително лесни за почистване и изискват минимално внимание от ваша страна. Дървените например, имат нужда от излъскване на всеки 2 години и пребоядисване на всеки 5. PVC материалът е изключително резистентен и издържа при най-суровите метеорологични условия.

Издръжливост

За разлика от дървената, PVC дограмата има доста дълъг живот. Висококачествените прозорци са много издържливи и запазват качествата и функционалността си поне 50 години. Това означава по-добра инвестиция и по-малко грижи.

Екосъобразност

PVC  дограмата е 100% рециклируема и спестява ресурси. 40% от газовите и петролни резерви по света се използват за топлене, докато за производството на PVC отиват около 1%. Също така при производствения процес се отделя малко отпадъчен материал, което е стъпка напред към опазването на околната среда.