Превърнете дома си в елегантна крепост

Полезно23 сеп. 2020

«Моят дом е моята крепост» – смело може да твърдите това, ако сте избрали за обезопасяване на вратите и прозорците във Вашия дом с външни ролетни щори. Гарантирана е пълноценна защита от шума, силния вятър, яркото слънце и неканени гости.

Външните ролетни щори са създадени за Вашия комфорт. Лятото в стаите, където са монтирани щорите – цари приятна прохлада: когато ролетната щора е спусната и не позволява на слънчевите лъчи да проникват, а в същия момент, благодарение на стъпаловидната система, чрез регулиране на ламелите, може да се регулира достъпът на светлината в помещенията. Зимата с помощта на външните щори е много по-лесно съхраняването на топлината в жилището: въздушния пласт, който се образува между прозореца и външната ролетна щора, дава забележителен ефект на топлоизолация, благодарение на който разходите за отопление се намаляват до 20%! Освен това, ролетите се отличават с шумоизолационни качества – със сигурност шумът от вън, няма да Ви безпокои повече!

 

Повишената надеждност на външните ролетни щори се дължи на множество елементи. В основите им са заложени висококачествени материали в комплект с компоненти от водещи световни доставчици. Износоустойчивостта и дълготрайността на външни ролетни щори са подсигурени, благодарение на двата слоя покритие от специални лак и боя.

Външни ролетни щоринапълно съответстват на европейските стандарти за качество. Освен комплексното тестуване за качество, в процес на производство на профилите, се осъществяват необходими тестове за издържливост на натоварвания от вятър, атмосферни влияния и удароустойчивост. Как да бъдем сигурни, че закупената ролетна щора ще издържи на силния ураганен вятър, че няма да се счупи и повреди стъклопакета? Може да бъдете уверени единствено в случай, че закупите ролетна щора, подходяща за експлоатация в съответната ветровита зона, тоест такава, каквато е тествана за вятъроустойчивост.

Днес думата “комфорт“ предполага и удобство в управление на ролетните системи. Благодарение на автоматиката от водещ производител Somfy, ролетните щори могат да се спускат и вдигат с едно натискане на копчето върху  дистанционно управление. Освен това, присъствието на “интелигентната автоматика“ прави ролетите, безупречни охранители на недвижими имоти: при дълго отсъствие в жилището, с помощта на необходимо програмиране, ролетите ще се вдигат и спускат в зададен от Вас интервал от време в рамките на денонощието, което емитира живо  присъствие в жилището. По този начин, “неканените гости“ се въвеждат в заблуда и се елиминират техните намерения за “посещение“, а домашните растения ще получават необходимата доза светлина за деня.

Разбира се, освен надеждност и комфорт, съвременната “крепост“ има нужда и от естетичност – тя трябва да изглежда стилна, изящна и перфектно “облечена“. Държим да подчертаем, че с тази задача нашите ролетни щори се справят безупречно с оформлението на всякакъв тип фасади. Тяхното разнообразие е уникално – на Ваше разположение са предоставени повече от 20 основни популярни и ексклузивни цветове и нюанси!

Можете да поръчате ярки и сочни нюанси или нежни, загадъчни оттенъци. Необходими са Ви цветовете на “благородни метали“ – има ги и тях, при което повърхността на профилите може да бъде както гланцова, така и релефна!

Предоставя Ви се възможност да поиграете с цветовете на ролетните щори, както и с другите й конструктивни елементи, като защитната кутия, задвижващите механизми и ламелите. Освен цветовете, Вие имате възможност да изберете защитна кутия, както и формата й – кръгла, полукръгла, 20- и 40-градусни. Можете да изберете най-подходящата, която ще се съчетава най-добре с фасадата на Вашия дом. Хоризонтите, които разкрива пред Вас външните ролетни щори, са практически безкрайни.

Реализирайте своя дизайнерски талант: създавайте контрастни решения, играйте с нюансите, експериментирайте с цветовете на стените, покрива и самите ролети.

Външните ролетни щори са неделимо съчетание от надеждност и елегантност за Вашия комфорт.