Секционни врати. Безопасността преди всичко!

Полезно23 сеп. 2020

Секционните врати се монитират на различни обекти, като се започне от частни домове и гаражи та до промишлени и складови площи. Въпреки това без значение къде се използват, тяхната основна цел – не само за предотвратяване на всякакви атаки отвън, но и да бъде здрава и надеждна в експлоатация. Ето защо при избора на секционна врата трябва да се обърне специално внимание на наличието на системи за сигурност по отношение на дизайна.
Това може да се разбере изключително лесно – врата трябва да има специална маркировка „СЕ“, който е задължителена в ЕС. Присъствието му показва, че секционните врати са тествани в европейски акредитирани лаборатории и в съответствие с директивите на Европейския съюз относно безопасността на продуктите. Техният дизайн напълно съответства на европейските стандарти за безопасност EN 12604 и EN 12453.
Какво означава това на практика? Общо казано, това е гаранция за пълна сигурност за Вас и Вашите близки. В какво се отнася това? Този въпрос заслужава подробно разглеждане.
Първо, дизайн на сандвич панели, от е изработена секционната врата, премахва възможността за притискане на пръстите си между отделните панели на вратата. Индустриални врати са оборудвани със специална конзола в долната част, които блокират платното в случай на счупване на пружина.
В допълнение се поставя специален модул благодарение на който вие никога няма да се окажете в капан. При липса на електричество „умна“ система ще изключи устройството за отключване и ще отвори вратата ръчно. Тази опция е просто необходима в случай, ако например, в гаража няма допълнителен вход. Безопасно използване на електрическото задвижване се постига с помощта на анти-притискащ модул. Когато платното се затваря и срещне препятствие двужението спира и се връща в изходна позиция.
Системата за сигурност секционна врата осигурява защита в широк спектър от ситуации. Елементи на врата са идеално гладки и няма остри ръбове по конструктивни елементи.
Платното се състои от няколко секции свързани помежду си със стоманени панти. Всеки раздел – трислоен сандвич панел: стоманени стени и полиуретанова пяна между тях. Защото на този сандвич панел секционните врати имат внушителна дебелина осигурява не само устойчивост на удар, но и отлични топлоизолационни качества. Висока устойчивост на корозия се гарантира от поцинкована стомана лента от висококачествен материал с лаково покритие на сандвич панелите. В допълнение секционните врати се използва оцветени странични водачи и аксесоари, изработени от неръждаема стомана.
В допълнение към тези осезаеми ползи за защита и сигурност за секционните врати има завидни и външни характеристики. Секционните врати не са ограничени в размерите, като може да се постави във всеки гаражен откриване – както по отношение на размера, така и по отношение на съответствието с общия стил дома Ви. Секционнити врати от ФМ Пласт ЕООД са еднакво идеална и акцентират върху архитектурни особености на класическия стил или стила на хай-тек. Те се слив с всякакви материал и декорации чрез различните варианти и цветни декори на панелите, като подчертават индивидуалността на вашия дом.
Избирайки секционни врати от ФМ Пласт можете да бъдете сигурни, че те не само ще защитава вашата собственост, но ще гарантира спокойствието на вашето семейство и приятели.