Външни ролетни щори.
Външни ролетни щори.

Полезно23 сеп. 2020

Важна част от цялостното обзавеждане са външните ролетни щори. Те изпълняват важна функция и допълват естетическата завършеност на един дом. Една от най-значимите функции на външните ролетни щори е да предпазват от светлина. Те осигуряват добра слънцезащита и дават усещане за комфорт и сигурност. Другата не по-малко важна функция на външните ролетни щори е топлоизолационна – предпазват от студа, а температурата в помещението се покачва с няколко градуса. Освен че пазят от студа, те имат свойствата да пазят и от жегите през лятото. Благодарение на тези щори в помещението се запазва хладнина, което гарантира комфорт в горещите дни.

Една от основните функции на външните ролетни щори е да пазят дома от неблагоприятните атмосферни влияния и от външни силови прояви с цел кражба. Благодарение на тези щори, домът или обектът на обитаване е защитен и гарантира сигурност. Евентуалните набези на крадците ще бъдат възпрепятствани и шансът на проникновение в помещенията се свежда до минимум. Външните ролетни щори осигуряват сигурност и чувство на защитеност. Освен това те чудесно шумоизолират. Ако дадено жилище се намира на оживено място, благодарение на външните ролетни щори шумът може да се избегне, което гарантира усещане за уют и спокойствие.

Външни ролетни щори могат да бъдат различни видове. Най разпространени са Алуминиеви и PVC външни ролетни щори с  различни по размер ламели. Тези щори могат да бъдат външни вградени, външни руло щори, външни ламелни. Също така външните ролетни щори могат да бъдат различни по размер – изработват се според конкретно зададени размери, както и да бъдат с различен вид управление според изискванията на потребителя. Управлението може да бъде ръчно или с дистанционно управление.Външните ролетни щори могат да бъдат изработени в различен цвят, поради наличие на широка цветова гама на материалите. Външни ролетни щори служат не само като чудесно допълнение на интериора, но и екстериора на една сграда. Те са удобни за управление и лесни за поддръжка. Този тип щори са чудесен вариант за защита, комфорт и естетически завършена визия на един дом.