Вътрешни щори. Важна част от интериора на всеки дом и офис.

Полезно23 сеп. 2020

Вътрешните щори са много важна част от интериора на вашия дом. Подбирайки правилните цветове, материя и модел, ще създадете топла атмосфера и уют. На пазара обаче се предлага голямо разнообразие от вътрешни щори, а това, което изберете ще краси дома ви поне 5-10 години. Как да изберем най-подходящите щори и да сме сигурни в правилния си избор?

Нужно е да вземете под внимание цялостното обзавеждане на стаята и да се съобразите с цветовете, които са използвани при него. При жилищата, разположени на ниските етажи, желателно е да се спрете на плътни щори, които освен за красота, също така ще  служат и да спират любопитните погледи на съседите и силната светлина от уличните лампи. Избирайки цвета на щорите, заложете на по-светлата гама, защото тъмното визуално смалява стаята.

Що се отнася до моделът на щорите, тук също имате много голям избор. Класическите щори предлагат добра комбинация от лукс и дизайн, при който са характерни ясните и семпли форми.  По-модерните модели включват растителни  и абстрактни мотиви на цвета, а хай-тек щорите са едни от най-разпространените днес – леки алуминиеви ленти, които пасват чудесно във всеки един модерен дом.

Избирайки щори, най-важно е да използвате въображението си, защото в днешно време на пазара се предлага всичко и от вас зависи само да подберете правилната комбинация.