Видове мрежи против насекоми

Полезно23 сеп. 2020

С настъпването на топлия сезон се започва борбата с досадните насекоми и всякакви други видове буболечки, които влизат в домовете ни през прозорци и врати. Как да се предпазим от това пролетно-лятно нашествие на насекоми? Като цяло препаратите не са толкова удачен вариант за употреба, повечето излъчват химически изпарения, които всъщност на се толкова безобидни за здравето. Комарниците са елегантното и сигурно решение на проблема с насекомите през топлия сезон. Поставяйки комарници на прозорците, балконските врати и др, Вие решавате проблема отведнъж и за целия сезон. Комарниците са изключително надеждно средство против  насекоми и едновременно с това придават на жилището естетически издържано допълнение към общия интериор. Освен че са с приятна визия,  те са способ за денонощна защита с най-високо качество. Комарниците основно се изработват в три различни и най-разпространени варианта:

Комарник врата или както още ги наричат – комарник на панти. Този тип комарници е изключително удобен за използване. Монтира се върху врати и прозорци.

Комарник статичен – поставя се върху прозорци, които не се използват, не се отварят. Този комарник е подходящ за всякакъв вид прозорци, които не се използват  и съответно  не се налага комарника да се движи и мести.

Комарник ролетен – този вид комарник е на принципа на ролетната щора. Той се повдига и сваля като се навива на  руло при вдигнато състояние. Много удобен за използване и почистване. Чудесен вариант за прозорци, които също се използват непрекъснато. Комарник ролетен тип врата е другият му аналог, също безкрайно удобен и лесен за употреба.

Комарниците се изработват от алуминиеви рамки в които се поставя противонасекомна мрежа от негорим материал. Благодарение на високите качества на материалите, от които обикновено се изработват комарниците, се гарантира дълъг срок за експлоатация и запазен външен вид, дори след години употреба.