Алуминий – идеалният материал за прозорци и врати!

Полезно23 сеп. 2020

За производството на алуминиеви прозорци не се използва чист алуминий, а сплави, алуминият е твърде мек материал за производството на такива структури. Ето защо, в допълнение към алуминиевата сплав се добавя магнезий и силиций. Резултатът е трайн, твърд и много лек материал, който е напълно подходящ за производство на прозореци и врати.

Използването на алуминий позволява да се говори за такива качества за изпълнение на прозорците, като издръжливост, сила, отлична топло-и звукоизолация, устойчивост на температурни разлики, UV лъчи и механични повреди.

„Топла“ или „студена“ алуминиева дограма

Ние от ФМ Пласт ЕООД произвеждаме два вида алуминиева дограма, „топла“ и „студена“. Прозорците от първия тип, така нерачения „темомост” имат специална пластмасова вложка, която им дава топлини и звукови изолационни свойства. По този начин дограмата с термомост  блокира проникването на студен въздух отвън и предотвратява изтичане на топлинна енергия от самата стая. Алуминиевато дограма с термомост се монтира в отопляеми помещения: къщи, апартаменти, офиси, магазини и др.

При „студената” алуминиева дограма, изолационната  термо вложка липсва. Тези прозорци се използват в случаите когато опазването на топлина в помещението не е от съществено значение.По-конкретно, „студената“ алуминиева дограма се монтира в неотоплявани помещения: по тераси, в залите, складове и други нежилищни помещения.

Прозорци, които са точно за вас

В „ФМ Пласт“ можете да поръчате алуминиеви прозорци които да задоволят всички вкусове. Съвременнити технологии и модерното оборудване може да се постигне разнообразие от геометрични форми на дизайна на прозорците. Те могат да бъде трапецовидни, триъгълни, сводести прозорци от алуминий. За стъклопакет може да използвате обикновено флоатно стъкло, К-стъкло, бронирано или мулти-функционалено(Четери сезона) стъкло. В зависимост от размерите, можете да фиксирани, сгъване, едноосова отваряне, двуосово отваряне или плъзгащи се прозорци изработени от алуминий.

Цветова схема

При поръчка алуминиева дограма в „ФМ Пласт“, имате чудесна възможност да ползвате тази услуга като декориране на алуминиевите прозорци със създаването на образи „дървесен декор“ с фотографска точност или цветове по RAL каталог. В съчетание с това повърхността има отлични експлоатационни характеристики: устойчивост на атмосферни влияние, ултравиолетови лъчи и температурни разлики,които с течение на времето, не избледняват и не губят своята красота.